opc_loader
Merken

Vullen van de buiten bloempotten met potgrond

 

Wat is potgrond

Potgrond is een mengsel van diverse grondstoffen meestal met een basis van veen of kokos, vermengd met boomschors, kokos, compost, meststoffen en kalk. Door dit mengsel is potgrond zeer geschikt om planten in potten en bakken te zetten. De samenstelling van de potgrond zorgt ervoor dat lucht en water goed worden vastgehouden. Hierdoor ontwikkelt de plant zich goed. Meestal zit er voldoende voeding in de potgrond voor een aantal maanden.Hoe gebruik je potgrond

Wanneer je een plant in een buiten bloempot wilt zetten dan doe je hem eerst met plastic pot en al in een emmer water zodat de kluit zich vol kan zuigen met water. Kies een pot met een of meer gaten onderin zodat het overtollig water weg kan lopen. Doe onderin de pot hydrokorrels of wat potscherven zodat de potgrond de gaten niet afsluit daarop wat potgrond en zet daar de plant (zonder plastic pot) op. Vul de pot verder af met potgrond en druk de grond voorzichtig met je handen aan tot ongeveer twee centimenter onder de rand van de pot, als u ze afvult tot aan de rand dan spoelt de aarde bij het watergeven of een regenbui weg en krijgen de planten niet genoeg water bij de wortels.

In potgrond zit voeding voor een paar maanden. Planten in potten hebben extra voeding nodig, dus je moet ze na de eerste maanden regelmatig gaan bijmesten met kunstmest of gedroogde koemestkorrels.