opc_loader
Merken

De lichtkleur, of kleurtemperatuur, is  van groot belang bij het creëren van de juiste sfeer in een ruimte. Hier is een korte samenvatting van de gebruikelijke kleurtemperaturen en hun toepassingen:

 

2700K (extra warm wit): Deze kleurtemperatuur zorgt voor een zeer warme en gezellige sfeer, vergelijkbaar met het licht van traditionele gloeilampen. Het wordt vaak gebruikt in woonkamers, slaapkamers en andere ruimtes waar een ontspannen en comfortabele sfeer gewenst is.

 

3000K (warm wit): Dit is nog steeds een warme kleurtemperatuur, maar iets helderder dan 2700K. Het wordt vaak gebruikt in keukens, eetkamers en andere ruimtes waar functioneel en sfeervol licht nodig is.

 

4000K (koel wit): Deze kleurtemperatuur heeft een helderder en koeler licht en wordt vaak gebruikt in werkruimtes, kantoren en andere plekken waar helder en functioneel licht gewenst is. Het kan ook worden gebruikt voor veiligheid en buitentoepassingen.

 

6500K (wit daglicht): Deze kleurtemperatuur staat bekend om zijn heldere en koele lichtkwaliteit, die vaak wordt geassocieerd met daglicht. 6500K wordt vaak gebruikt in toepassingen waar natuurlijk en zeer helder licht nodig is, zoals in kantoren of ruimtes waar gedetailleerd werk wordt verricht.